Review: Vector Watch

Salut bine v-am gasit, va invit sa urmariti review-ul smartwatch-ului Vector Watch, un gadget gandit la noi in Romania, in Bucuresti. Trebuie sa va spun la inceput ca bateria acestuia tine aproximativ 30 de zile ceea ce m-a surpins placut deoarece nu mai trebuie sa stau cu incarcatorul dupa mine.

Acesta vine in doua variante: Meridian (ecran patrat) si Luna (ecran rotund). Exista mai multe variante de cadrane si mai multe curele: din piele, din silicon sau metal. Meridian pare gandit mai mult pentru publicul geek, in timp ce Luna are un aspect mai de ceas clasic. Personal prefer modelul Luna.

Dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul celor 3 butoane montate in partea dreapta. Cele laterale sunt pentru a face scroll, in timp ce butonul din mijloc este pentru confirmare. Daca apesi simultan butonul de sus si pe cel din mijloc, ti se afiseaza un meniu de unde poti reseta ceasul sau poti sa il readuci la setarile din fabrica.
Partea de software a ceasului Vector este facuta la Bucuresti.

Ceasul se utilizeaza impreuna cu o aplicatie smartphone dedicata, care permite descarcarea de cadrane si aplicatii din magazin. Tot aici se afla si o zona in care trebuie sa introduci greutatea si inaltimea, pentru ca dispozitivul sa iti poata livra informatii corecte privind caloriile arse.
Fetele Vector pot fi usor personalizate. Poti afla cati pasi ai facut in ziua respectiva, cate calorii ai consumat sau cum e vremea. Exista si o aplicatie Calendar, care se sincronizeaza cu calendarele tale si iti afiseaza pe marginea ceasului arcuri de cerc care iti spun cand ai intalniri. Softul acesta iti ofera o privire de ansamblu asupra zilei, astfel ca poti sa vezi unde ai goluri in program si cand esti ocupat.

Ceasul este rezistent la apa pana la 50 metri/5 atmosfere si are greutatea de 59 grame iar cu bratara metalica aproximativ 97 grame.

In concluzie Vector Watch aduce un suflu diferit pe piata ceasurilor inteligente, iar startupul „cu radacini romanesti”, cum le place lor sa spuna, merita toate laudele pentru faptul care are curajul sa se lanseze pe o piata internationala.
Bateria, care intr-adevar tine 30 de zile, chiar mai mult, inseamna insa ecran alb-negru, non-touch si functii ceva mai putine ceea ce este un dezavantaj pentru cei mai pretentiosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *