Cum tratezi alergiile

Una din cele mai des intalnite afectiuni ale publicului vast sunt alergiile. Studiile arata ca tot ai multi copii si adolescenti preintampina fel si fel de alergii – la plante, animale, la vreme, alimente, etc.

Incidenta alergiilor in randul copiilor este din ce in ce mai mare si asta se datoreaza in principal din cauza stilului de viata necorespunzator sau din cauza unei educatii improprii. Totodata trebuie sa intelegem ca in ceea ce priveste produsele de igiena si ingrijire personala, nu exista produse pur valabile, iar in industria actuala se folosesc tot mai multe substante si ingrediente chimice pe care ar trebui sa le evitam.

Preventia este cea mai buna solutie pentru toate. Si nu-l lua pe acel “NU” in brate, caci astfel de experiente neplacute se intampla exact atunci cand te astepti cel mai putin.

Cum previi si tratezi alergiile

  1. Preventia

Ca tot povesteam anterior despre cat de buna este preventia si nu numai in cazul alergiilor, ei bine, aceasta este cea mai simpla si cea mai accesibila metoda din toate. Este bine ca inca de mici copiii sa faca cunostinta cu tot ceea ce inseamna natura si sa se bucure de o alimentatie cat mai diversa, predominant din natura.

Alaptatul si bune practici privind cresterea copiilor pot preintampina astfel de afectiuni si ii pot creea un sistem imunitar puternic si rezistent la alergii.

Totodata, atat pentru copii cat si pentru adulti, se recomanda o alimentatie cat mai diversa si bogata in vitamine, minerale si proteine naturale. Corpul se va intelege intotdeauna cu alimentele de origine naturala, crescute fara tratamente chimice, care contin o buna doza din necesarul zilnic de substante nutritive.

  1. Tratamentul

Daca deja ai semnalat instalarea unei alergii, cu stranut, tuse si nas infundat in primul rand trebuie sa semnalezi sursa acesteia. Daca alergia se manifesta printr-o stare generala de rau si/sau bubite si prurit, atunci ar trebui sa lasi totul deoparte si sa semnalezi aparitia ei doctorului de specialitate. Este important sa ajungi la medic cat mai repede cu putinta deoarece daca corpul nu are o imunitate foarte buna, afectiunea s-ar putea agrava si ar putea aparea complicatii.

Daca alergia este de natura infectioasa, provocata de alimente , in mod clar ar trebui sa renunti la acele alimente care iti fac rau. Poti incerca acasa un tratament simplu intern, recomandat pe plante naturale. Sunt zeci de plante cu rol curativ, atat in forma de suplimente impotriva alergiilor, cat si drept uleiuri si/sau creme care pot calma bubitele si senzatia de mancarime.

In cazul in care alimentatia nu reprezinta o problema, alergia poate fi datorata produselor de ingrijire sau chiar si detergentilor utilizati la spalarea hainelor. Totodata, bineinteles ca in acest caz ar trebui sa schimbi detergentul cu unul mai prietenos, de preferabil eco, si/sau sa oferi o atentie mai deosebita ritualului de ingrijire al pielii. Se recomanda ca in aceasta perioada de cumpana sa folosesti imbracaminte si lenjerie din materiale superioare precum bumbacul, precum si sa renunti la orice produs cosmetic. Inlocuieste produsele chimice de ingrijire cu cele din plante naturale sau prepara-ti acasa mastile, cremele si lotiunile de ingrijire.

Pe bloguri poti gasi mai multe retete si idei despre care este retta de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *