Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială. . . M.Ap.N. se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!”. Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde: – Între orele 7.30 și 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale (cu sediul în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC) – acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC. – Între orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității. – Între orele 9.00 și 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București. – Ora 11.00 – Conferință de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină București, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău. Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul. *** Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, unic în Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a reușit, în cei 50 de ani de existență, să se impună în sistemul național de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaționale în domeniu.

CATENA – Farmacia Inimii a participat in weekend la cea de-a patra editie a Happy Run – Race for the Cure Romania, unul dintre cele mai importante si de succes evenimente de constientizare, educare si strangere de fonduri pentru sanatatea femeii la nivel mondial.
echipa
echipa

Reprezentantii Catena, Catena Racing Team si Tonica Group au obtinut titlul de „Cea mai inimoasa echipa”, gratie entuziasmului de care au dat dovada in sustinerea acestei cauze. La editiile din 2017, 2016 si 2015 echipa a obtinut trofeele pentru „Cea mai numeroasa”, „Cea mai inimoasa echipa”, „Cea mai buna participare”.

Evenimentul, organizat de Fundatia Renasterea si sustinut de Catena, este parte a amplului eveniment international „Race for the Cure”, ce sarbatoreste femeile invingatoare in lupta cu cancerul de san, fiind, in acelasi timp, un prilej de informare si de strangere de fonduri.

Presedinta fundatiei, Mihaela Geoana, alaturi de ambasadoarea Andreea Esca, militeaza pentru constientizarea gravitatii unui astfel de diagnostic, dar si pentru ajutorarea femeilor care trec printr-o astfel de incercare traumatizanta. Lor li s-au alaturat si alte persoane publice, precum Horia Brenciu, Razvan Lucescu, Adelina Pestritu, Oana Cuzino etc.

Xby Counterflix

Competitia de sambata, 9 iunie, a fost structurata pe cinci categorii: 5 km plimbare pentru toate varstele (Fitness Walk), 1 km plimbare pentru toate varstele (Fun Walk), 5 km competitie alergare adulti, 1 km competitie alergare copii intre 5 si 10 ani, 1 km alergare copii intre 10 si 14 ani.

Fondurile stranse cu ocazia cursei vor fi folosite pentru:

– Oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus etc.)

– Sustinerea activitatilor Asociatiei ASPO (paciente oncologice)

– Sesiuni de suport, informare asupra noilor terapii, sustinere psihologica pentru paciente

– Promovarea drepturilor pacientilor oncologici, la nivel national si european

Un bilant al activitatii Fundatiei Renasterea arata ca 29.000 de femei din provincie au facut analize medicale gratuite la unitatile mobile ale fundatiei, iar peste 81.000 au efectuat investigatii la centrele medicale din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *