A saptea generatie de iPod Touch lansata de Apple pentru nostalgici

Generatiile de dispozitive ultramoderne respecta ordinea crescatoare si chiar daca nu vin cu multe si substantiale imbunatatiri s-a creat prejudecata ca trebuie sa ai ce apare mai nou pe piata, indiferent de pret. In 2015 a fost lansata generatia a sasea de iPod Touch, iar in mai, 2019, generatia a saptea, iar ca sa fii in trend, comanzi neaparat ultimul model.

Designul este asemanator, dar producatorii au avut in vedere nevoia omului modern de stocare de date si asa s-a ajuns la 256 de GB.

Cromatica playerului este variata, compusa din nuante interesante si in voga pentru astfel de dispozitive: gri spațial, auriu, argintiu, roz și albastru, dar si roșu aprins. De fapt paleta coloristica este preluata de la generatia anterioara, care a testat deja gusturile publicului.

Cipul A10 Fusion reprezinta insa o noutate, imbunatatind mult toate procesele legate de folosirea jocurilor (de la descarcarea lor, pana la jocul efectiv) și perfectionand imaginile prin aplicatii de top Realtime Augmented Reality și Group FaceTime.

Si sistemul de operare mobil este cel mai nou: OS 12.3.1, lansat pe 24 mai 2019. Datorita lui, dispozitivul permite accesul la muzică, filme, emisiuni de televiziune, audiobook-uri și podcast-uri si sorteaza biblioteca de melodii, în artiști, albume, videoclipuri, playlisturi, sau genuri muzicale.

Butonul de home reprezinta asemanarea lui cu generatia mai veche.

Coordonatele dimensionale ale dispozitivului sunt următoarele: lungime, 123,4mm, lățime 58,6mm, iar grosime 6,1 mm, greutate 88 de grame (uimeste prin greutatea sa usoara!),  Diagonal ecranului este de 4 inch (10,16 cm), avand o rezoluție de 1136 ori 640 de pixeli și o densitate de 326 de pixeli per inch. Contrastul este de 800:1, iar ecranul are o luminozitate de 500 cd/m2.

Sistemul de camera din fata si din spate nu vine cu nimic nou fata de dispozitivul din generatia anterioara. Meniul in romana si tastatura ce poate fi configurata in romana permit accesul la acest telefon si persoanelor mai in varsta, care nu stiu engleza.

In cutia de prezentare a produsului se afla: iPod Touch de generația a șaptea, căști EarPods, un cablu de încărare cu USB Lighting, și un ghid rapid de inițiere. De mentionat faptul ca noul model este prevazut cu

jack pentru căști; iar  încărcarea se face prin cablu de încărcare, nu wireless.

Poti da o adevarata petrecere utilizandu-l, fiindca poti asculta timp de 40 de ore muzica si poti viziona continut video 8 ore, aspect foarte important. Cand pleci in concediu si ramai fara electricitate la cabana sau la hotel un timp, cu ajutorul telefonului prezentat mai sus poti intretine buna dispozitie organizand o seara de vis pentru cei care te insotesc.

Prețul variaza in functie de memorie fiind de 199 de dolari pentru varianta de 32 de GB, pentru varianta de 128 de GB se achita 299 dolari, iar pentru varianta de 256 de GB, prețul este de 399 de dolari.

Unii considera un punct slab faptul ca iPod touch nu accepta NFC si ca nu poate fi folosit pentru Apple Pay.

Dispozitivul nou este construit pentru cei care doresc o memorie mai mare, fiindca asculta muzica si vizioneaza materiale video cand calatoresc (nu conduc ei) sau se joaca in tren sau avion, sa nu se plictiseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *